, XXL Nutrition - nowe produkty - co myslicie? ďťż

XXL Nutrition - nowe produkty - co myslicie?

Sequentix...
XXL Nutrition - nowe produkty - co myslicie?
  Mam kilka dylematów czy wprowadzić czy nie :)

poniżej wrzucam co może dojść z nastepnymi paletami, o ile uzyska Wasze przychylne opinie
gramatura i sugerowan cena pod zdjeciem

dzieki


CLA FORCE

100 kaps po 740mg czystego CLA (995mg CLA 74% izomerów)

http://www.xxlnutrition.nl/CLA-Force...groot-I511.jpg

100 kaps - 59 zł


TRIBULUS XXL

120 kaps po 750 mg bułgarskiego Tribulusa
[kaizen ma 90 kaps po 500mg dla przykładu - połowę tego]

http://www.xxlnutrition.nl/Tribulus-...-groot-I76.jpg

120 kaps - 69 zł

Opakowanie wystarczy na minimum 40 dni suplementacji
(przy dawce 2250mg dziennie)


WEIGHT GAINER

15% białka głównie z izolatu białka serwatki
78% węgli
typowy gainer pod szczurków

http://www.xxlnutrition.nl/Weight-Gainer-groot-I55.jpg

2500g - 109 zł




i moje 2 przeboje :)

odpowiedź na xtend i purple wraath - 50 porcji

ESSENTIAL AMINO STACK

skład w porcji (8g EAA + 1g cytrulliny)

L-Leucine 2000 mg (BCAA)
L-Isoleucine 1000 mg (BCAA)
L-Valine 1000 mg (BCAA)
L-Lysine 1500 mg
L-Methionine 500 mg
L-Phenylalanine 750 mg
L-Threonine 750 mg
L-Histidine 500 mg
Citrulline Malaat 1000 mg
Vitamin B6 10 mg

http://www.xxlnutrition.nl/Essential...groot-I439.jpg

500g (50 porcji) - 119 zł


podstawowy - wydajny suplement do staków lub po po prostu jako baza cykli kreatynowych z NO

NitroCrea V2

60 porcji:

AAKG 3000 mg
Etyl Ester jabłczanu kreatyny 2000 mg
Jabłczan kreatyny 1000 mg

w sumie 180g AAKG + 180g jabłczanu kreatyny

http://www.xxlnutrition.nl/NitroCrea-V2-groot-I639.jpg

360g (60 porcji) - 89 zł


Calcium & Magnesium

120 kapsułek :
500mg karbonat wapnia
250mg tlenek magnezu

http://www.xxlnutrition.nl/Calcium-&...groot-I672.jpg

120 kapsułek - 49 zł


i to tyle
czekam na opinie , dzieki
ty ale ta cena gainera to ostra przeginka ;)
CLA FORCE

znam taka co....:pszczol: sam wiesz o co komon

ESSENTIAL AMINO STACK

jakbym mial hajs to pewnie

wiele zalezy jednak od tego jak toto smakuje. jesli dobrze to moze byc hicior. w innym razie:mowa:
jak dla mnie NitroCrea warte uwagi :) prosty skład, dobre dawki i wydajnie w miarę :)
domniemam że EAA esential stack smakują lepiej od bcaa :)
nitrocrea i eaa

reszte olać sikiem
ESSENTIAL AMINO STACK (tak samo jeśli smak ok.) i NitroCrea V2,brać :)

CLA można wyrwać tańsze i 80procentowe,nie opłaca się.
Nitro to by bylo warte uwagi gdyby tam byl kilogram a nie polowa tego %-)

jak ktos chce same EAA to ma Primala z Primaforce w cenie nieduzo wyzszej za kg

a jak ktos sie uprze na cytruline to xtend tez wyjdzie ekonomiczniej i smak pewny

watpie aby to kupili nawet ci co teraz 'okazuja zainteresowanie'
amino stack oczywiscie i nitrocrea reszta mysle ze nie warta zachodu. :)
wapno i magnez tez spoko, raczej warto zanabyć
ok dzieki

na 100% będzie od polowy czerwca

Essential Amino Stack (idealnie w zamian purple lub xtend i w dobrej cenie)

nitrocrea v2 (na ten produkt bedzie specjalna cena dla userów BF)

tribulus xxl - osobiscie nie jeestem przekonany do tribulusow, natomiast wychodzi wydajnie i moze byc zainteresowanie

no i będą torby XXL'a na siłownie
tak wogole
to przy okajzi
weźcie wbijcie sobie co po niektórzy do głowy
wapno
%-)

Wapno – spoiwo mineralne powietrzne (suchowiążące).

W budownictwie używane jest pod różnymi postaciami, choć postacią końcową jest mleko wapienne.

Obecnie sprzedawane jest głównie w postaci wapna hydratyzowanego, dawniej w postaci wapna palonego.

Występuje pod następującymi postaciami:

* wapno palone (niegaszone) – CaO, czyli tlenek wapnia. Otrzymywane przez wypalanie (prażenie) kamienia wapiennego w temperaturze 900 – 1300°C, w wapienniku. Po wypaleniu, ma formę brył, których barwa zależy od domieszek. Do niektórych zastosowań wapno palone bywa mielone. Im mniej jest domieszek, tym bardziej białe jest wapno. Wapno palone łatwo chłonie wilgoć z powietrza i wchodzi w reakcję chemiczną, w wyniku której powstaje wodorotlenek wapnia.
o Wapno palone w bryłach jest używane: w przemyśle hutniczym jako topnik, do produkcji karbidu, jako półprodukt do zapraw murarskich, tynkarskich i sztukatorskich, do neutralizacji odpadów
o Wapno palone mielone jest używane do: do produkcji betonów komórkowych i cegły wapienno-piaskowej, w hutnictwie (głownie do odsiarczania), w przemyśle chemicznym, w przemyśle energetycznym jako sorbent do odsiarczania spalin, w ochronie środowiska, było używane jako dodatek do trocin przy wypełnianiu ścian drewnianych szkieletowych (także suchogaszone), obecnie jest używane głównie w ochronie środowiska (neutralizacja i higienizacja odpadów stałych).
* wapno gaszone (lasowane) – Ca(OH)2 – wodorotlenek wapnia. Gaszenie (lasowanie), to reakcja chemiczna tlenku wapnia z wodą i powstanie wodorotlenku wapnia: CaO + H2O = Ca(OH)2. Proces gaszenia może być przeprowadzony metodą:
o na mokro – dawniej metoda ta była często stosowana bezpośrednio na budowie, w wyniku daje ciasto wapienne i mleko wapienne
o na sucho – przy użyciu minimalnej ilości wody, niezbędnej dla prawidłowej reakcji chemicznej, proces przeprowadzany w warunkach przemysłowych. W wyniku otrzymywane jest wapno hydratyzowane.

Proces gaszenia "na mokro" (dla wcześniej rozkruszonych brył) powinien trwać minimum 2 tygodnie dla wapna służącego przy wykonywaniu prac murarskich i minimum 2 miesiące dla wapna używanego do wykonywania prac tynkarskich. Jednak w ten sposób gaszono dawniej raczej większe bryły wapna, proces ten przeprowadzano nawet na rok przed planowanym użyciem materiału. W wyniku procesu gaszenia otrzymywany jest wodorotlenek wapnia.

* ciasto wapienne – plastyczna masa otrzymywana z wapna gaszonego. Powinna mieć kolor biały z odcieniem szarego, aż do szarego. Jeśli ma kolor brązowy, to znak, że proces gaszenia przebiegał przy użyciu za małej ilości wody. Wapno zostało "spalone" podczas procesu gaszenia i nie nadaje zaprawie lepkości. Przechowywane w dołach pod cienką warstwą piasku, który chroni wapno przed wysychaniem. Wapno gaszone można było przechowywać w ten sposób nawet wiele lat.
* wapno hydratyzowane (suchogaszone) – wapno hydratyzowane to suchy proszek, gotowy do użycia przy przygotowywaniu zapraw wapiennych i cementowo-wapiennych. Zaleca się gaszenie wapna hydratyzowanego na 24 godziny przed użyciem do murowania i tynkowania.
* mleko wapienne – zawiesina powstała przez rozcieńczenie ciasta wapiennego wodą, łatwo osiada, dlatego jest wytwarzana bezpośrednio przed użyciem. Używana jako dodatek do zapraw wapienno-cementowych, oraz do bielenia (malowania) ścian budynków i pomieszczeń gospodarczych. Ma silne własności odkażające i neutralizujące kwasy. Rozrobienie innych form wapna do mleka przed dodaniem innych składników ułatwia równomierne mieszanie zaprawy murarskiej i zapobiega powstawaniu grudek nierozrobionego wapna, które po kilku latach rozsadzają tynk.

Wodorotlenek wapnia w wapnie gaszonym występuje w postaci drobnych płytek, o jakości wapna jako spoiwa decyduje wielkość płytek, im są mniejsze tym wapno jest tłustsze, powierzchnia płytek poprawnie zagaszonego wapna wynosi około 30 m²/g.

Proces wiązania i twardnienia wapna zachodzi w wyniku następujących procesów:

* przez krystalizację zaprawy tracącej wodę. Utrata wody następuje poprzez parowanie wody lub wsiąkanie wody do murowanych, tynkowanych lub malowanych ścian. Utrata wody jest główny sposobem wiązania zaprawy wapiennej. W zaprawie wapiennej z rozpuszczonego w wodzie wodorotlenku wapnia wydzielają się kryształki wodzianu wapna Ca(OH)2·2H2O, lub kryształki uwodnionego wodorotlenku wapniowego. Podczas krystalizacji, kryształki wodzianu i wodorotlenku zrastają się ze sobą, z kryształkami zaprawy i ziarnami piaski, tworząc sztuczny kamień. Procesy krystalizacji są odwracalne, co wykorzystywane jest do uplastyczniania częściowo zaschniętej zaprawy, umożliwia też przechowywanie zaprawy przez długi czas.
* przez karbonatyzację, czyli łączenie się z dwutlenkiem węgla, woda w reakcji odgrywa rolę katalizatora, po wyschnięciu zaprawy proces ten zachodzi znacznie wolniej. Proces jest reakcją chemiczną
Ca(OH)2 + nH2O + CO2 = CaCO3 + (n+1)H2O
W wyniku karbonizacji zaprawa nieodwracalnie twardnieje, proces twardnienia jest powolny i obejmuje zazwyczaj niewielką część wapna zawartego w zaprawie (w strefie powierzchniowej proces przebiega najszybciej, natomiast wiązanie CO2 z atmosfery przez głębsze strefy zaprawy może trwać nawet latami).
* przez tworzenie się krzemianów wapnia. Wapno wiąże w wyniku reakcji chemicznej z dwutlenkiem krzemu SiO2, który jest głównym składnikiem piasku. Reakcja ta może zachodzić tylko w temperaturze powyżej + 100°C i w obecności wody. Wodorotlenek wapniowy łączy się z kwarcem: 2Ca(OH)2 + SiO2 = 2CaO·SiO2·2H2O. Ten ostatni sposób twardnienia zachodzi przy produkcji cegły wapienno-paskowej i betonów komórkowych.

Odpowiednie proporcje między wysychaniem a karbonizacją są ważne przy wykonywaniu powłok malarskich farbami wapiennymi. Jeżeli proces schnięcia farby następuje zbyt szybko, to proces twardnienia nie zajdzie (tzw. spalenie farby) i farba będzie ścierać się ze ściany. Jeżeli proces schnięcia będzie przebiegał zbyt wolno proces twardnienia obejmie zbyt dużą część wapna, powstała powłoka straci biały kolor, będzie szklista, nałożone następne warstwy będą odpadały.
totalnie wypadło mi z głowy

Basic Bulk Whey 5000 gram

worek rewelacyjnie wytrzymały - to nie jest folia

smak i jakość - jak na XXL przystało [potwierdzone przez moich wybrednych klientów]

http://www.xxlnutrition.nl/Basic-Bul...groot-I647.jpg

exclusive tylko w testosterone.pl [niektore produkty xxl sa juz w innych sklepach]

5000 gram za 244 zł

po rabacie 8% dla userów BF
224 zł za 5 kg białka

szybkie przeliczenia w stosunku do:
2,25 kg - 100 zł
1 kg - 45 zł
750 g (tyle ma vitafit chyba) - 33 zł

jakość
wpc instant - 79 % białka

smaki
czekolada
wanilia
truskawka
banan
cookies & cream
o
białko

ciastkowe

hmm
Jest gdzieś jakaś tabelka ze składem tego?
j.w jak bedzie dokladny skład to mozna pomyslec :)
100g

kcal 399 kcal
białko 79 g
(czekolada pewnie ma o 3-4% mniej)
węgle 5,8 g
tłuszcz 6,7 g

profil aminokwasowy na 100g białka

L-Alanine 4790 mg
L-Arginine 2690 mg
L-Asparginezuur 10680 mg
L-Cysteine 2390 mg
L-Glutaminezuur 17100 mg
Glysine 1870 mg
L-Histidine 1810 mg
L-Isoleucine 5660 mg ** (BCAA)
L-Leucine 10510 mg ** (BCAA)
L-Lysine 9110 mg **
L-Methionine 1810 mg **
L-Fenylalanine 3210 mg **
L-Proline 5660 mg
L-Serine 5310 mg
L-Threonine 7240 mg **
L-Tryptofaan 1400 mg **
L-Tyrosine 3040 mg **
L-Valine 5720 mg ** (BCAA)
Essential Amino Stack - smak bardzo ciekawy, można powiedzieć, że jest smaczne ;-)
Za to rozpuszczalność to po prostu pierwsza klasa, rozpuszcza się chyba łatwiej niż cukier, polecam :-))
czarny a bedą mniejsze wory? bo 5kg jesc takiego samego smaku to ciężka sprawa :wisien:
musi sie znalezc 5ciu chetnych po 1kg kazdego smaku

czarny wezmie swoja betoniarke z szopy i porozlewa :przytul:
tribulus spoko :) jak EEA :) no i bialko
jakby byla mozliwosc dzielenia jak w spozywczaku

to juz dawno bym mial linie jak nutraplanet i w cenie/wersji bulk w opcjach 100/500/1000g byloby wszystko :)
to moze warto taka innwoacje wprowadzic jako jedyni w Polsce ?
nie można
rozmawialem już z inspektorem sanitarnym
sprzedaż SSPŻ jest możliwe dopiero po zajerestowaniu produktu
a produkt musi mieć etykietę , kod itd
wiec nie mozna luzem nic robić

miałem już dogadane pare substancji i dupa
trzeba robić produkty w puszkach/workach a za to sie placi niestety (np 20-30% dodatkowych kosztow)

od paru miesiecy rozmawiamy z XXL o paru produktach
już probowalismy białek i wyszly za slodkie - jakosc ok, czekamy na kolejne probki do akceptacji
i pare innych mega kozakow.. markowanych pod nazwa... :) ale to plan na 2011
na szescie nie musze wydawać carbo bo tak chce rynek (vitafit)
tylko to co chce
Od kiedy ten worek białka będzie dostępny?
czym te bialko sie rozni od whey delicious? stronka cos nie dziala wic nie mam jak porownac
tutaj jest wpc a whey deliciosus wpc + wpi? tym sie roznia? bo w cenie wychodzi strasznie duza roznica
to czyste wpc, te same co uzyte w whey delicious
+ jedynie aromat

whey delicious ma też izolat i 2-3% systemu smakowego
Wiadomo kiedy bedzie to bialko?
Chce ktos z WWA kupic na spolke pare smaków?
Z tego co wiem to będzie tylko czekolada. Ja zamawiam ale biorę dla siebie cały worek.
rafax, poczekamy, mozna pomyslec.

ps jesli czekolada to dzielic ciezko %-)
a co wy nagle chetni na produkt ktorego nigdy nie bylo? %-)

dla chetnych na szybko mam pare kartonów scivation whey 4,54kg
duzo izolatu w srodku siedzi i to jest jakosciowo bardzo wysoko
a cena bardzo korzystna
ile????

jak sie ma do best body nutrition?
bierze ktos ciastko z Wawy na spole?
Cytat:
bierze ktos ciastko z Wawy na spole? Molu ja dziś robię zamówienie u Czarnego ale biorę scivation bo już nie mam co pić a suszy :k:. Jak chcesz coś zamówić to daj znać.
ja w sumie tez cos robie, znaczy zamowienie, wiec mozna by jakos pomyslec %-)
1 załącznik(i) Siema! Co to za promocja, o ktorej piszesz na glownej ?
no taka jak widać
GIF trzeba tylko zmienić bo już 15% nie ma. byla do 1 lipca

tresc chyba też zmienie bo niektorzy mysla ze kupujac wheya dostaną drugiego gratis :)
a chodzi tu raczej o odpowiedniki rzędu 5-10% wartosci produktu
Czyli jak kupie towar z xxl za 200zl to mam gratis inny w cenie do 20 ?
cos w tym stylu, musze jutro siasc i sprecyzować promocje
w weekend pojdzie mailing
W ofercie XXL Nutrition nie ma produktu za 20zl :D
3 x delicious bar :D
EASTACK i NitroCrea V2 gut malina i mimo wielu kontrowersyjnych opinii Tribulus też gut malina.
doszła dostawa z workami XXL Whey Basic Bulk

no i zła nowina - skoczyła cena na to (+10zł) oraz na izolat 2500 (+10 zł)

póki co dla Was:

6 ostatnich worków Basic Bulk Whey 5000 gram
w smakach:

3x cookies
1x truskawka
2x czekolada

Cena 219

(w przeliczeniu jak 32zl za 750g - czyli ala vitafit)
chętni na priv
ciekawe czy ciastka smaczne :/
otworzę i Ci powiem %-) :p
1kg xxl whey beda jeszcze w ofercie ?
Czarny daj linka do opisu tego bialka XXL basic bulk whey.
ciachowski
jakie 1kg xxl whey?

basic bulk jest tylko 5kg
z tego co mi mowili holendrzy to duzo ludzi kupuje u nich i chwali bo te 60-65 euro za 5 kg bialka to w NL jak za darmo

reszta 1kg XXLa jest na stanie- whey isolaat, whey instant (40% wpi), whey delicious, all day protein , night protein micellar casein
Własnie widze ,ze była aktualizacja i wszystko jest na stanie :rolleyes:
to białko w workach po 5kg to za 219 zł tak?
ma to ktos ?
jak smakI ?
ile % białka ?
skoro wychodzi jak za vitafit to wziol bym bo mi sie juz konczy
bierze ktos z Wawy 5kg ciastka na spolke?
z tego co wiem to 1 osoba z bf wziela ciastka wiec pewnie niedlugo bedzie opinia
ja wzielem ciastka ;)
proch rozpuszcza sie lepiej niz proch z vitafit
smak dobry,
jak za ta cene to jest rewelacja !
polecam
od jutra na stanie TRIBULUS XXL oraz ESSENTIAL AMINO STACK (10g - 8g EAA+1g cytrullina - bardzo dobre zestawienie)

także wraz z jutrzejszą dostawą wraca na stan większość smaków WHEY DELICIOUS
zarówno 1000g jak i 2500g
ok 10 smaków z kazdej gramatury od reki